Når Mette Klarskov udtrykker sig på lærredet, er æg-tempera hendes foretrukne medie. Hun forstår at udnytte de forskellige egenskaber, som dette materiale har, fra de meget tynde laserende lag, der bredes ud over fladen, det ene lag efter det andet, til de fede pastose lag, der som regel lægges på med spartel nærmest som murerskeen lægger mørtel.

Den langsomme tørretid giver hende så mulighed for efterfølgende at bearbejde maleriet, men det kan også godt ende med, at det hele skrabes af igen. Det tilbageværende spøgelsesbillede på lærredet bliver så et afsæt til næste skridt mod det endnu ukendte mål.

Mette startede maleriet med akrylfarver i 2003. På et kursus hos billedkunstneren Emelia Regitse blev hun imidlertid introduceret for æg-tempera. Det førte videre til kunstterapeut Rüdiger Mövens, som hun siden har besøgt en gang om året på Ærø, for at komme endnu dybere ned i æg-temperaens forunderlige væsen.

Ellers maler hun og nyder det kunstneriske fællesskab hos MusiconArt i Roskilde, når arbejdet tillader det.

Mette driver sammen med sin familie et gartneri, hvor hun sæson efter sæson er med til at transfor­mere jordens energi til enorme mængder af julestjer­ner, grøntsagsplanter og agurker.

Netop denne jordforbindelse synes at være styr­ken i hendes maleri.

På billedets lyse, neutrale, afdæmpede flader med de sarte toneforløb sker der pludselig noget. Voldsomme energiudladninger i form af brede, ovale cirkelslag skyder op på lærredet med et afsæt, der kommer helt nede fra hendes fødder. Det er, som om hun også her hiver kraften op af jorden for at lade den folde sig ud på lærredet.

Overrasket kan hun træde et skridt tilbage og sige: »Nu ved jeg, det er færdigt«, og så tilføjer hun bestemt: »... og det skal ikke forestille noget«.

Måske netop derfor får hendes billeder chancen for at gribe ud og fastholder os i noget, som vi gen­kender dybt på et ikke forståeligt plan.

Erik Schwarzbart,Billedkunstner og leder af MusiconArt

Maleriet er en stor del af mig.

Timerne foran lærredet giver mig glæde og energi.

Jeg bruger naturen og min hverdag som inspiration.

     Mit billed udtryk

    - Mine malerier.

Sjældent har jeg besluttet hvordan jeg griber det store hvide lærred an. Når jeg står der, foran lærredet bestemmer farverne hvad der skal ske. Sommetider er det let, andre gange må jeg kæmpe længe før processen lykkedes.

Jeg maler abstrakt, men jeg benytter også formerne og farverne til at repræsentere noget som jeg lader træde frem i deres egen ret. Mine billeder kan ofte knyttes til betydninger og forestillinger - men på et abstrakt plan.

Jeg arbejder med æg tempera, på lærred og på papir. Æg tempera består af æg, linolie og farvepigment. Jeg kan med æg tempera bearbejde mine flader længe. Jeg bruger mine spartler i samarbejde med mine pensler. Jeg bruger ofte mange lag, for at skabe dybde og spænding i maleriet.  

Jeg er medlem af:

Kunst på Musicon.

Jeg har malet i mange år og har fået undervisning af spændende og dygtige kunstnere bl.a.

Emelia Edelsøe, Rüdiger Mövens og Erik Schwarzbart.

Til mange af mine billeder har jeg fået lavet nogle super flotte jernrammer, de giver et godt udtryk til mine billeder. Mine billeder på papir er i rammer med paspatu.

Jeg håber du har fået lyst til at se ind i mine gallerier her på siden. Husk på det er foto, det kan være svært at fornemme både farver og selve maleriet, det skal ses. 

Er du interesseret i et specifikt billede er det en god idé at kontakte mig, for at være sikker på, at maleriet ikke er udstillet.

Det er også altid muligt at låne malerier med hjem - kontakt mig gerne for en uforpligtende aftale.

Kontakt mig på min mail kunst@mette-klarskov.dk hvis du er intereseret i nogle af mine billeder. 

Jeg udstiller gerne mine billeder i virksomheder og kunstforeninger.

Mette Klarskov

Tilmeld dig mit nyhedbrev her